Известие

Collapse
No announcement yet.

Нестабилни обороти по време на движение- двигатели 1.8, 2.0 TS.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тука мирише на гръмнали ЕКУ-та и коли които не палят
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ОЕМ не ме изчака да му дам подробности. Иначе колите си палят, както десетките 156 -ци, от вторият път.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Добре, аз ти казах каквото имах да казвам. Нямам по-нова версия за твоето ЕКУ. Не съм и виждал да има. Ако искаш ходи в ММ и им се помоли да проверят дали имат.
        А коя е най-новата версия ? Аз съм с ЕКУ 055 със синя точка, версия на софтуера 103735XXXX записана 6 месеца след регистрацията на колата. Преди държеше стабилни обороти на празен ход и колебаеше в движение без климатик и обратно с климатик (докато вдигне налягането). Снощи направих ресет на всички параметри с ФиатЕкуСкан. Сутринта на хладно запали от първия път, докато загрее оборотите не колебаят, след като загрее почва даколебае НО при натискане на спирачката и плавно спиране на кръстовище ги КОВЕ. Сега в 18.00 пак запалих в жегата пак от първия път и пак без давене и прехълцване. Е ся това със спирачката и докато загрее е ново 20
        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

055 е някакъв нарастваш вътрешен код на фиат. Кажи ми целия номер който си завършил с X и ще ти кажа кой е последния и дали има по-нов.

И не гледайте датата на програмиране. Това е датата на първото програмиране на компютъра. От като е бил девствен. Програмирането и записа на главния софтуер за управление на двигателя са две различни неща. И всяко обновяване на софтуера не променя датата на първоначалното програмиране.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Предполагам е този
            ECU type M1.5.5
            Hardware No. 0261 204 948;
            Software No. 103 735 2594
            ISO code FE 86 83 97 73;
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

На софтуерните версии обикновено само последните 3 цифри са различни
              Last edited by oem; d.m.y г., 20:10.

Comment

ISO FE 86 01 97 f1
                FIAT drawing No 46554831
                Soft wer. 10 37 35 92 82
                soft revisiion 0505
                homologation No 932_18
                ECu programing data 10/14/1998 Автомобила е с първа регистрация Април 1998г Явно собственика се е чудил 6 месеца коя версия на Виндовс да сложи - 7-ица, ХП или Виста
                Last edited by Alamo; d.m.y г., 21:02.
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

HW номер и SW номер трябва да има.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    HW номер и SW номер трябва да има.
                    Soft wer. 10 37 35 92 82
                    HArd. wer. 00 или с други думи КЕНЕФ
                    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                      Soft wer. 10 37 35 92 82
                      HArd. wer. 00 или с други думи КЕНЕФ
                      1037359282 - да, ти си с проблемна версия. Моята дойде с този също ама е сменен отдавна. Имам 066 за теб.

Comment

Днес приключихме с изработката на матрицата на Х маншета за всмукателният колектор, материалът е избран утре вероятно ще отлеем три бройки. Днес разглобихме колектора на една двойка 99 година, маншета беше тотално скапан.

Uploaded with ImageShack.us
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Здравейте,

видях, че темата е за нестабилни обороти, в тази връзка имам едно питане, но първо да поясня, че почти нищо не разбирам от автомобили, камо ли от творение на изкуството като алфетите, така че ако не е за тази тема, пишете също.

Обороти ми играят, особено се усеща на първа и втора скорост. Играят между 500 - 1500 оборота независимо дали съм на газ или на бензин. Става дума за Алфа ромео 156, 1.8, наскоро съм купил колата, естествено мина през обслужване в сервиз, а вариаторът бе ремонтиран. Според едни приятели това е вариатора. И тъй като идея си нямам реших да попитам, хора вече преминали през такава фаза.

Поздрави.

Comment

Добре де Брате Игнате, добре си дошъл във форума, ама защо не прочете темата, че и пред нея има още две-три същите? Клатенето е съвкупност от проблеми и никой неможе да каже - ето от това е. Ние сме стигнали донякъде защото сме отстранявали всички възможни.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Какво стана с тоя маншет,направихте ли го.Ако не казвайте от къде да си взема че е належащо...
                              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Аз ги пазаря от SKF.

Comment

Working...
                                X